Alegerea muzicii adecvate pentru masaj

Profile recomandate

Masaj Bucuresti Veronica S. Bucuresti Buna ziua. Numele meu este Veronica, sunt o persona serioasa, responsabila si ofer servicii de masaj...

Masaj Ramnicu Valcea Andreea J. Ramnicu Valcea

Masaj Bucuresti Claudiu P. Bucuresti Persoana energica, punctuala, perseverenta, responsabila, sociabila, avand ca hobby-uri sportul si g...


Muzica pentru masaj este esentiala si face parte dintr-un ritual complex, necesar pentru realizarea optima a sedintelor de masaj, alaturi de aromaterapie, uleiuri speciale si mobilier adecvat pentru camera in care au loc sedintele. Un maseur profesionist stie sa aleaga muzica potrivita tipului de masaj pe care il are de executat. Ea are rolul de a relaxa corpul si trebuie sa fie linistitoare si cu o sonoritate joasa, eventual fara versuri, pentru a nu distrage atentia de la scopul vizat.

Muzica instrumentala

Muzica instrumentala este cel mai recomandat tip de muzica pentru masaj. Exista mai multe stiluri care ofera beneficii substantiale si devin adjuvant in terapie.

Este important ca muzica sa fie lenta si creata prin combinarea unor instrumente muzicale care contribuie la relaxare, asa cum este flautul, naiul sau harpa. Si muzica clasica este utila in terapia cu masaj, atata timp cat este selectionata cu grija si este pe placul terapeutului sau al pacientului.

Zgomotele "albe" sau liniile melodice asociate cu sunete din natura (susurul apei, ciripitul pasarelelor, sunetul cascadei etc.) sunt si ele eficiente pentru a induce starea de calm si relaxare.

Trebuie evitate melodiile zgomotoase, cum sunt cele cu influente rock sau care folosesc instrumente puternice, deoarece au un efect opus relaxarii.

Muzica vocala

In general, maseurii nu aleg piese care contin multe versuri. Acestea pot distrage atentia de la scopul initial, de a crea ambientul placut pentru realizarea tehnicilor de masaj. Pacientul isi poate concentra atentia pe intelegerea si retinerea versurilor pe care le aude si nu reuseste astfel sa se relaxeze si sa-si pregateasca organismul pentru masaj.

Se pot alege piese vocal ambientale, care au suprapuse voci, dar care sunt special create pentru relaxare. De exemplu, muzica Budha Bar sau "muzica sufletului", asa cum mai este denumita, reprezinta o compilatie de mai multe piese de tip "chill out", "relax" sau "lounge", atent selectionate care au efect de relaxare.

Se pot alege piese pe care exista voci, dar care sunt linistitoare sau care transmit un mesaj motivational ori transmit pacientului si il ajuta sa intre in transa pentru a se relaxa mai usor.

Muzica este aleasa in general de maseur, dar de fiecare data este indicat sa se sfatuiasca si cu pacientul in aceasta privinta. Exista persoane care prefera sa nu asculte niciun fel de muzica in timpul sedintelor, iar dorinta clientului trebuie respectata. Maseurul trebuie sa se asigura ca atmosfera creata este optima pentru pacient, deoarece numai asa il poate ajuta sa beneficieze din plin de efectele masajului asupra sanatatii.

Rolul muzicii in terapia prin masaj

Un maseur calificat si experimentat stie ca muzica este o metoda esentiala de relaxare a organismului, care pregateste organismul pentru terapie, fie ca e vorba de masaj terapeutic, de relaxare, anticelulitic sau de alt gen. In plus, ajuta pacientul sa se simta mai bine in timpul sedintei si sa o faca mai placuta pentru el.

Pe langa efectele emotionale ale muzicii, exista si beneficii medicale esentiale pe care ascultarea muzicii o are asupra corpului. Numeroase studii au demonstrat ca muzica contribuie la diminuarea durerilor, in special ale celor de cap, riscului de depresie si la cresterea imunitatii. De asemenea, echilibreaza pulsul, tensiunea arteriala si respiratia, contribuind la intrarea organismului intr-o stare de destindere si relaxare.

Autor: Daniela Ganciu