Amenajarea camerei pentru masaj

Profile recomandate

Masaj Bucuresti Veronica S. Bucuresti Buna ziua. Numele meu este Veronica, sunt o persona serioasa, responsabila si ofer servicii de masaj...

Masaj Ramnicu Valcea Andreea J. Ramnicu Valcea

Masaj Bucuresti Claudiu P. Bucuresti Persoana energica, punctuala, perseverenta, responsabila, sociabila, avand ca hobby-uri sportul si g...

Camera pentru masaj este esentiala pentru realizarea serviciilor unui maseur profesionist si trebuie sa respecte cateva reguli esentiale in amenajarea ei. Ea nu este o camera obisnuita, ci are anumite particularitati, menite sa faciliteze munca depusa de maseur, dar sa creeze si o atmosfera relaxanta si confortabila pentru client.

Spatiul pentru masaj trebuie sa fie cat mai simplu accesorizat, cu cat mai putina mobila, in culori neutre si sa aiba dotari speciale: masa de masaj, dispozitive speciale, instrumente, produse etc. Organizarea sau amenajarea lui trebuie sa tina cont de cateva aspecte esentiale, menite sa creeze o camera pentru masaj care respecta toate standardele de calitate si profesionalism.

Mobilier si accesorii

Masa de masaj este principala piesa de mobilier de care are nevoie un maseur pentru a realiza corect masajul. Exista masute pliabile, care pot fi stranse si trasportate la domiciliul unui client, dar si fixe fixe, care sunt folosite in camerele special amenajate pentru acest tip de servicii.

Camera nu trebuie aglomerata cu multe piese de mobilier si accesorii. Nu o umple cu scaune, masute, etajere si dulapuri. Trebuie sa fie cat mai aerisita din acest punct de vedere, masa de masaj fiind principalul mobilier. O alta piesa importanta in acest spatiu este etajera, in care sa tii uleiurile si alte accesorii utile in timpul masajului.

Coloristica

Culorile de pe pereti si cu care decorezi spatiul sunt esentiale in prestarea acestor servicii. Ele pot favoriza destinderea si patrunderea clientului intr-o stare adecvata realizarii masajului, in special al celui de relaxare.

Opteaza pentru culori calde si neutre de bej, alb, crem, deoarece au efect calmant si linistitor. Se pare ca si verdele este o culoare potrivita pentru fondul color al acestui spatiu. Evita culorile tari si iritante care induc o stare de tensiune, asa cum este rosul.

Aromaterapie

Unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie sa se gaseasca intr-o camera pentru masaj este vaporizatorul pentru aromaterapie. Ai grija sa ai mereu uleiuri esentiale cu diferite arome care au un efect relaxant. Eucaliptul si tamaia sunt doua exemple in acest sens.

Asigura-te ca ai un sistem de ventilatie bine la punct si ca nu exagerezi cu uleiurile aromatizante, deoarece mirosurile prea puternice au efect opus relaxarii - stres, nervozitate, iritare.

Accesorii utile

Incearca sa amplasezi si amenajezi mobilierul, astfel incat etajera plina cu accesorii necesare in timpul masajului sa iti fie cat mai aproape.

Etajera trebuie sa cuprinda uleiuri de masaj, servetele antiseptice, bentite din bumbac, prosoape curate, servetele, ceaiuri aromate, lumanari parfumate, dispozitiv de ascultat muzica etc.

In cazul in care spatiul nu iti permite sa asezi etajera langa masa de masaj, cumpara o masuta pe care sa o tragi mereu langa tine atunci cand incepi masajul si pe care sa asezi toate lucrurile necesare pentru o sedinta.

Muzica

Muzica de relaxare joaca un rol esential in completarea atmosferei necesare masajului, in special celui de relaxare, anticelulitic, dar si de alta natura.

Ea joaca un rol terapeutic. Ajuta nu numai la relaxarea organismului, dar stimuleaza vindecarea si ajuta la echilibrarea energetica a lui.

Combinatia de muzica, aromaterapie si masaj, toate realizate intr-un spatiu propice relaxarii si bunastarii refac armonia fiziologica, dar si spirituala a oricarei persoane.

 

Linkuri recomandate

Kinetoterapie I Masaj anticelulitic I Reflexoterapie I Masaj relaxare I Masaj terapeutic I Masaj Bucuresti I Masaj Cluj I Masaj Timisoara I Masaj Constanta I Masaj Iasi I Masaj Oradea I Masaj Arad